WOLFIE na táboře Junior Ranger

Tři týdny bez elektřiny, mobilu a dalších civilizačních vymožeností strávili členové přírodovědného oddílu Junior Ranger, vedeného při Správě NP České Švýcarsko, na táboře, kde plnili celotáborovou hru inspirovanou řeckými bájemi a pověstmi.

Kromě osvobození bohů, které zajal bůh podsvětí Hádés, měli Junior Rangeři na letošním táboře ještě jeden velký úkol. Bylo jím minimalizovat co nejvíce vlastního odpadu. Nakupovali proto v bezobalovém obchodě a s sebou na tábor si nepřivezli hory sladkostí. Ke svačině nedostávali přesnídávky, jogurty a sušenky, ale sami si pekli vlastní buchty nebo loupali rajčata na rajčatovou omáčku.

DEN_6 (2)

S plněním tohoto úkolu se jim rozhodl pomoci také e-shop České parky, který věnoval Junior Rangerům termosky s vyobrazením tří vlčat narozených v roce 2021 v Národním parku České Švýcarsko.

DEN_6 (14) (2)_1

Díky termoskám, které bez problému vydržely běžný táborový život (zapomenuté u ohniště, pád do potoka, horkou i studenou vodu, transport malin, …), mohli naši táborníci odložit své dříve hojně používané plastové láhve, u nichž nikomu nevadilo, že přežily pouze jeden tábor.